Hoe versnel ik het opladen van mijn mobiele telefoon?

Smartphones zijn een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Bij PhoneCompany.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om altijd verbonden te blijven. Daarom willen we je enkele tips geven over hoe je jouw telefoon sneller kunt opladen.

Het kan voorkomen dat je in bepaalde situaties snel je smartphone moet opladen. Je accu is bijna leeg, maar je moet de telefoon nog de hele avond gebruiken. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te versnellen.

1. Gebruik een oplader met meer wattage

De eerste stap naar sneller opladen is het aanschaffen van een krachtige(re) oplader. Veel mensen maken de fout door hun oude adapter te blijven gebruiken na aankoop van een nieuwe smartphone, maar nieuwere modellen kunnen vaak meer wattage aan voor snellere laadtijden.

In de meeste gevallen geldt de vuistregel dat een hoger wattage van de oplader resulteert in sneller opladen van je smartphone. Het wattage wordt doorgaans aangeduid met een "W" en is vaak vermeld in de producttitel van de oplader. Het is echter belangrijk om te controleren welk wattage je telefoon aankan, omdat dit kan variëren. Bijvoorbeeld, de Samsung Galaxy A52 ondersteunt maximaal 15W opladen, terwijl voor het snel opladen van een iPhone 13 ten minste 20W wordt aanbevolen. Houd er rekening mee dat deze specificaties variëren afhankelijk van het type smartphone. Als je twijfelt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie.

2. Koop een goede kabel

Daarnaast speelt ook de kwaliteit en conditie van jouw laadkabel een belangrijke rol bij hoe snel jouw apparaat kan worden opgeladen. Investeer daarom in goede kabels en vervang ze wanneer ze beginnen af ​​te breken of beschadigd zijn.

3. Vermijd draadloos opladen 

Hoewel draadloos opladen een handige functie is, is het vaak niet de snelste optie. Daarom raden we aan om dit alleen te gebruiken als je voldoende tijd hebt voor het laden van jouw apparaat.

4. De stekker in het stopcontact

Wanneer mogelijk raden wij ook aan om via netstroom op te laden omdat deze methode meestal krachtiger is dan andere opties zoals USB-opladen via een laptop of powerbank.

5. Vliegtuigstand

Een andere tip die we graag delen, is om je telefoon op vliegtuigstand of zelfs uit te zetten tijdens het opladen. Dit vermindert de achtergrondprocessen die energie verbruiken en maakt zo meer vermogen vrij voor het laden van de batterij.

6. Schoon oplaadpoort

Tot slot kan zelfs iets kleins zoals vuil in je oplaadpoort invloed hebben op hoe goed jouw toestel wordt opgeladen. Zorg er dus voor dat deze schoon en vrij van stof of ander vuil is.

Bij PhoneCompany.nl zijn we gedreven door onze betrokkenheid en streven naar kwaliteit en innovatie. We hopen dat deze tips je helpen bij het sneller opladen van jouw telefoon zodat jij altijd verbonden kunt blijven met de mensen waarvan je houdt. Voor meer tips zoals deze, neem eens een kijkje op onze blogpagina of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.