Internetten op je smartphone in het buitenland: Dit zijn je opties
Als trotse eigenaar van een smartphone, vraag je je ongetwijfeld vaak af: "Kan ik in het buitenland internetten met mijn telefoon?" Het antwoord is ja, maar er zijn verschillende manieren om dit te doen. In dit artikel laten we bij PhoneCompany.nl zien wat de beste opties zijn om zorgeloos te kunnen internetten tijdens jouw reis.

Ten eerste is er de mogelijkheid om een standaard prepaid simkaart aan te schaffen. Met deze kaart kun je gemakkelijk gebruik maken van Wifi en andere diensten zonder dat er maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Je koopt beltegoed vooraf en als het op is, koop je nieuw tegoed. Op deze manier houd jij altijd controle over hoeveel geld je uitgeeft aan mobiel dataverkeer.

Daarnaast bestaat ook de optie om een data only simkaart aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt deze kaart alleen toegang tot data (internet) en niet tot bellen of sms'en - ideaal als jouw hoofddoel internetten in het buitenland is! Net zoals bij een standaard prepaid simkaart heb jij volledige controle over jouw uitgaven omdat ook hierbij geldt: op = op.

Als derde optie hebben wij abonnementen beschikbaar waarin alles wordt geregeld voor jou; bellen, sms'en én dataverkeer worden allemaal gedekt door één vaste prijs per maand. Let wel even goed op wanneer jij ervoor kiest om naar landen buiten de EU te reizen. In dat geval kunnen roamingkosten erg hoog oplopen.

Binnen Europa zijn er gelukkig geen addertjes onder het gras zolang jij gebruik maakt van jouw Nederlandse simkaart. Echter, als je naar landen buiten de EU gaat, kan het voordeliger zijn om een lokale prepaid data simkaart aan te schaffen of gebruik te maken van Wifi in plaats van mobiele data.

Zoals je ziet, zijn er genoeg mogelijkheden om ook in het buitenland verbonden te blijven met het internet en dus met jouw dierbaren thuis. Onthoud wel goed dat jij altijd verantwoordelijk bent voor wat jij uitgeeft aan mobiel dataverkeer – houd dit dan ook goed in de gaten!

Bij PhoneCompany.nl vinden wij betrouwbaarheid erg belangrijk. Daarom bieden wij onze klanten altijd verschillende opties aan die bij ze passen. Of dit nu een standaard prepaid kaart is of een all-inclusive abonnement, bij ons ben je gegarandeerd van kwaliteit.